20 Nisan 2015 Pazartesi

Motora 4 Kişi Sığışma

Buralarda (Burdur) traktörlere motor diyorlar. Kabinli olanları var kabinsiz olanları var. Kabinsiz olanlar daha uygun fiyatlı. Ama havalar soğuk oldu mu kabinsiz olanda bir yerden bir yere gitmek işkence.

Traktörler aslında tek sürücü için tasarlanmış araçlar. Ama gerektiği zaman 1-2 kişi daha binmesine izin veriyor. Şöför koltuğu, rahat olmayan köy yollarındaki bozuklukları hissettirmiyor ama tekerlek üzerindeki yolcu oturakları üzerinde olanları çok yoruyor. Hoplaya zıplaya gitmek pek kolay değil ama zevkli. Şehirde böyle maceralar yok. Metrobüs ile tıkış pıkış gitmek yerine traktör tepesinde hoplayıp zıplayıp kafa sallamak daha eğlenceli. :)

Tabi traktörler ulaşım araçları değil ama remork bağlanarak yük taşıma araçlarına dönüştürülüyorlar. Hatta 2-3 remork bile takılıyor. Tren gibi oluyor o zaman.

Lisinia'nın bir projesi olan Lavanta Deresi için Lisinia'nın bulunduğu Karakent köyünden yaklaşık 20-25 km uzakta olan Akçaköy'e gittik. Orada lavanta dikimi işi vardı. İşçilere yardım edip çalıştık. Geri dönüşte traktörün sırtında gelmemiz gerekti. 4 kişi kabine girip sınırları zorladık. Ama yeni rekorlar kırma niyetinde olanlara söyleyeyim. Aman dikkat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgi satın alınabilir mi?

https://pinarhanpolat.com/genel/sevgi-satin-alinir-mi Satın alınan şeyler kulağa ucuz ve bayağı geliyor. Sevgi satın alınırsa satın alınmı...