16 Ağustos 2024 Cuma

Dünyayı Kurtarmaya Kararlılar

https://www.youtube.com/watch?v=nYM01NHAIkI

Bu iklim aktivisliğini anlayamıyorum. Ben de bu alanda azda olsa çalışmış biriyim. Küresel iklim değişimine karşı kötümserim. Bireysel olarak yapabileceğim şeyler devede kulak tüyü. İklimin düzelmesi için küresel şirketlerden sanki aç kurtlardan insaf edip kuzuyu yememesini beklemek gibi birşey. Ben insanlıktan ümidimi kestim. Bence dünyadaki kaynakları tüketip yok olmalıyız. İnsan türü dünya üzerindeki kanser gibi. Dünya üzerinde milyon yıllar boyunca bu kaynaklar birikti. Biz yok olduktan sonraki milyon yıllar boyunca da kendini düzeltir. Dünyanın insanlara ihtiyacı yok. İnsanların dünyaya ihtiyacı var.

Dünyada insan kaynaklı olmayan yok oluşlar hiç yaşanmadı mı? Bence insana fazla ehemmiyet veriyoruz. İnsan gereksiz bir varlıktır. Bırakınız yesinler birbirlerini. İklim değişikliğine karşı mücadele için üremeyenler en doğru yolda bulunuyorlar. Biz dünyaya gelmiş gereksizler en iyi yapacağımız bu dünyaya fazla bağlanmamak.Dünya nimetlerinin tadına bakıp öleceğimiz günü beklememiz yeterli. Bu arada küresel dev şirketlerin ne işlerine yarayacaklarını bilmedikleri servetlerini büyütmelerine yardımcı oluruz. Olur biter. 

Marks'ın fikirlerine ihtiyacımız yok.Toprak anayı dinlememiz yeter. Felsefeymiş bilimmiş bunlar boş işler. Hayatın anlamı ateş başında birbirimize anlattığımız masallar. Gerçek alem orası. Orada iki kere iki hiç bir zaman dört etmez. Etmesine de ihtiyacımız yok. Bizim çerçeveleri çizilmiş kesinliklere hiç ihtiyacımız yok. Bizim fluluklara, muğlaklıklara ihtiyacımız var. Hem kim oluyoruz ki dünyayı kurtarıyoruz. Dünyanın bizim gibi sefil yaratıkların yardımına ihtiyacı olduğu vehmine nasıl kapılıyoruz. 

Vesselam. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyayı Kurtarmaya Kararlılar

https://www.youtube.com/watch?v=nYM01NHAIkI Bu iklim aktivisliğini anlayamıyorum. Ben de bu alanda azda olsa çalışmış biriyim. Küresel iklim...